设计公司 项目类型 项目位置 项目范围

美国科罗拉多州木溪花园 Woody Creek Garden/Design Workshop

RESIDENTIAL DESIGN HONOR AWARD

Woody Creek Garden, Pitkin County, Colorado

Design Workshop, Inc., Aspen, Colorado

"A stunning example of how the landscape can complement the architecture without being a slave to it. The colors, distinctive detailing, and striking stonework are beautifully appropriate to the site."— 2007 Professional Awards Jury Comments

项目介绍:连接住宅的两个庭院使得每间屋子都能享受到视觉的景观。整个花园就像是住宅的一个功能性的绿色屋顶,使得整个倾斜的场地不受干扰。水是作为一个统一元素出现在设计之中。水雾,小溪,小瀑布还有安静的池塘描绘出了水的不同的状态与形式。而在围墙之后,就是保护完好的乡土景观。

评委会评语:这一项目有力的证明了景观可以为建筑添彩而不是作为建筑的附属。极美的颜色,与众不同的细节,精益的石雕工艺都与场地完美的结合。

Project Statement

Two courtyards interlink the residence allowing each room to enjoy the visual landscape. The garden is built as a functioning green roof over a portion of the residence, leaving the steeply sloping site undisturbed. Water is the unifying element in the landscape design. Atmospheric mist, single rivulets, cascades, and still pools portray water in its various states and forms. Just beyond the walls, the native landscape has been retained and preserved.

Project Narrative

Quality of design and execution

A walled entry garden in a pinwheel arrangement of granite slabs on the horizontal plane is contrasted by naturalized groups of quaking aspens acting as vertical punctuation. The slabs function as sculptural seating benches and tables. The garden surrounds a central stone misting fountain influencing the enclosed space with an intermittent ethereal ambiance.

The second garden, in comparison, is an expansive, promontory entertainment space. The design program anticipated large gatherings of the owners’ friends. With frequent afternoon rains, the space is designed to include the possibility of tenting the entire yard. A cascading wall of water forms the backdrop to the garden, disappearing suddenly into quiet reflecting pools, one of which also functions as a recreational spa. A separate, geometric pool of shallow water is located in the center of the courtyard. From the promontory above, this plane provides a mirror to the dramatic ever changing sky. The promontory garden is elevated above the surrounding landscape to celebrate the dramatic views at the very edge of the skyline.

Environmental sensitivity and sustainability

By limiting the disturbance with walls and adapting the home to the hillside site, the residential garden becomes part of the natural setting. Sustainable design elements include:

1 Plants native to the sub-alpine life zone were utilized in the landscape design. Often unavailable from commercial nurseries, some species were specifically grown for this site.

2 The concept of the garden was adapted to the conditions of high altitude with selections of plant materials, soils on the site, and revegetation methods to establish native plant communities.

3 The inclusion of a green roof created energy savings for the residence and significantly shelters the heating required by the home.

4 All drainage has been captured from roofs and terraces and retained in dry wells on site, resulting in no net increase in run-off.

5 Sustainable site development guidelines have been followed that were established by the local county and include enhancement of wildlife habitats with the planting of certain plant species.

Context

The residence is located at an elevation of 9,000 feet on a sloping site of mixed conifers and aspen. Views are expansive to the west and north; other aspects are hidden in the hillside. The residence and garden are contained by retaining walls to avoid disturbance on an ecologically fragile site. A climate study was completed to design strategies to shelter outdoor spaces from the wind and capture sunlight. Access to sun and climate led to flexible terraces allowing furniture to be adjusted depending on the time of day. 

Project Resources

Architects:

Poss Architecture, Aspen, CO

Landscape Contractor:

Landscape Workshop, Carbondale, CO  

General Contractor:

Silich Construction, Aspen, CO



MORE:Design Workshop

最新发布

Greenwich Residence格林威治公寓居所/Stephen Stimson Associates Landscape Architects
Dune Side Residence纽约东汉普顿沙丘边住宅/Edmund Hollander Landscape Architects
Tables of Water住宅设计/Charles Anderson Landscape Architecture
House by the Creek住宅设计/MESA
美国科罗拉多州木溪花园 Woody Creek Garden/Design Workshop
索诺玛葡萄园豪宅Sonoma Vineyard Estate/MFLA Marta Fry Landscape Associates
纽约曼哈顿岛屋顶露台Manhattan Roof Terrace /Sawyer/Berson
德州高地公园Pump住宅Pump House, Highland Park/D.I.R.T. Studio&MESA