设计公司 项目类型 项目位置 项目范围

旧金山住宅设计Private Residence/Andrea Cochran Landscape Architecture

RESIDENTIAL DESIGN HONOR AWARD

Private Residence, San Francisco, California

Andrea Cochran Landscape Architecture, San Francisco, California

"Terrific! Restrained, modern exuberation. Nice, simple, clean lines. Such a good contrast for contemplative space."— 2007 Professional Awards Jury Comments

这个设计重新定义了后花园的设计理念。这个花园俯视角度看是些许简洁线条,而就在这种简单下,设计师又营造出颇具特色的生活情调。

Project Statement

The design redefines the notion of “backyard.”  The garden is highly graphic when viewed from above, but upon entering the garden, the design unfolds, encouraging movement and quiet contemplation.  The garden provides a seamless connection with the architecture of the home.  Though it is highly visual, it is not static.  The design is mutable, reflecting the sky in the day, emitting a soft glow at night, moving with the wind, and expressing the seasons.

Project Narrative

In 2005, a couple approached the landscape architect hoping to create a new landscape that would complement their planned home renovation in San Francisco.  The couple’s children were grown and the couple wanted to create a home for them come back to with their families.  As luck would have it, the “sister” house next door was put up for sale.  After the clients purchased the neighboring house, the architect joined the two structures to form a single home with an open floor plan, a clean, modern design, and strong circular elements.  The central feature of the home is a magnificent spiral staircase entwined with a stainless steel ribbon which ties together the three floors of the house.

The openness of the structure made the treatment of the landscape a fundamental design element for both the interior and the exterior of the home.  The architect for the residence planned to install a large, circular reflecting pool in the rear yard as a literal continuation of the helical theme created by the staircase and an oculus-shaped opening in the roof of the home.  However, the reflecting pool was well over budget.  The landscape architect was brought on-board with the challenge of creating a smooth transition between the residential structure and the built landscape, while being mindful of cost restraints.

After creating and discarding three plans that integrated circular sculptures into the built landscape, the landscape architect decided that a literal translation of the circular form was not viable in the existing space.  The designer solved this problem by reinventing the aesthetic link between the house and the landscape as metaphoric rather than literal.  The circular form was translated into ideas of expansiveness, horizontality, and reflectivity, which served as a metaphor for the expansion of the couple’s lives into their new home.

The clients were very taken by the labyrinth at the Grace Cathedral in San Francisco where purposeful walking is used to achieve a meditative state, and they requested that the garden somehow echo the labyrinth. The landscape architect integrated the idea of focused walking into the built landscape by creating an indirect garden path which facilitates an escape from spatial boundaries.

The play between simplicity and expansiveness is physically represented in the landscape by stainless steel bands that span the garden and mirror the sky.  Free standing walls built from integrally colored black concrete enhance both the reflectivity and horizontality of the space.  The sides of the walls were roughened to contrast the smoothness of the top of the concrete.  When water pools on the polished surfaces of the walls, it blurs the boundary between sky and earth and creates a feeling of limitlessness.  The stainless steel bands also act as steps and the free-standing wall in the northeast corner of the lot can be used as a table.  Rows of coral-bells, Japanese anemones, dwarf bamboo, and calla lilies line the walls, enhancing the garden’s linearity and meditative feel.    The birch trees along the fence screen the garden from neighboring yards and add seasonal interest when the leaves turn in the fall.  Narcissus bulbs mark the spring.  Cobalt LED lights lie parallel to the walls, emphasizing the horizontality of the design and highlighting its lines at night.  Smaller stainless steel lights in the stairs make the garden navigable in the dark.

The design derives beauty from alchemy.  From above, the landscape is linear and highly graphic, whereas at ground the level, the garden has a calm, meditative feel.  At night, the blue lighting, white flowers, and birch bark give the area a ghostly feel.

Special Factors

A major consideration in the execution of this project was the grade change between the front and the rear yards and between the north, south, east and west corners of the lot.  Stainless steel covered strips were used to manage the elevation change.  The site required a design plan that was chameleon in nature: one that would be visually interesting both from above and at ground level, during the night and during the day, and in all seasons.  Because of the importance of the landscape to the aesthetic feel of the house’s interior, it was essential to create a built landscape which would both compliment and enhance the architecture of the home.

Project Resources

Architect:

Lundberg Design

Landscape Architect:

Andrea Cochran Landscape Architecture 

Andrea Cochran, Alice Chung, Shelley Martin

Interior Designer:

Frost Tsuji Architects

Structural Engineer:

Tuan and Robinson, Structural Engineers, Inc.  

General Contractor:

Van Acker Construction Associates, Inc.

Contractor for Hardscape:

Pascual Castillo Landscape

Contractor for Planting/Irrigation:

Terra Ferma Landscapes

Fence Fabricator:

Kytin Design and Fabrication



MORE:Andrea Cochran Landscape Architecture

最新发布

Greenwich Residence格林威治公寓居所/Stephen Stimson Associates Landscape Architects
Dune Side Residence纽约东汉普顿沙丘边住宅/Edmund Hollander Landscape Architects
Tables of Water住宅设计/Charles Anderson Landscape Architecture
House by the Creek住宅设计/MESA
美国科罗拉多州木溪花园 Woody Creek Garden/Design Workshop
索诺玛葡萄园豪宅Sonoma Vineyard Estate/MFLA Marta Fry Landscape Associates
纽约曼哈顿岛屋顶露台Manhattan Roof Terrace /Sawyer/Berson
德州高地公园Pump住宅Pump House, Highland Park/D.I.R.T. Studio&MESA