设计公司 项目类型 项目位置 项目范围

Bassil Mountain Escape/Vladimir Djurovic Landscape Architecture

RESIDENTIAL DESIGN HONOR AWARD

Bassil Mountain Escape, Faqra, Lebanon

Vladimir Djurovic Landscape Architecture, Broumana, Lebanon

client: Jimmy Bassil  

"Innovative and poetic. The landscape architect brought the elements of space and beauty together to create a very restful, livable place. The project shows great poise and restraint. This designer knew exactly when to stop."— 2008 Professional Awards Jury Comments

评委会评语:具有诗意和创造力。景观设计师使用了各种空间元素,并利用周边美景来创造非常宁静而宜居的区域。该项目非常注重整体协调并具有克制性,设计师显然十分清楚何时何地应该停止设计。

项目介绍:这座度假居住屋,完全以娱乐和休闲为主。景观通过不同的空间表现出来,以迎合在狭隘有限空间里的各种不同环境状态。我们的目的是不仅提供各种各样的景观空间,同时要达到令人难忘的戏剧性的结果。通过一系列幻想和认真的处理,我们以最大尺度的感知空间,同时体验Bassil 山脉出口空间变换。

PROJECT STATEMENT: The residence, a vacation chalet, was built completely around the concept of relaxation and entertainment. A landscape expressed through numerous spaces to cater for various events and moods in an extremely narrow and limited site. Our intentions here were not merely to provide the various spaces, but to do so in a dramatic and memorable way. A series of illusions and careful manipulations to yield the maximum sense of space and experience in the Bassil Mountain Escape.

PROJECT NARRATIVE: The challenge of this project was to provide spaces to cater for various functions and moods in an extremely narrow site. The garden was conceived almost in its entirety on the construction setback of 4.5m around the house. This limited site is designed and controlled with a series of manipulations to blur all boundaries between the site and the horizon, yielding a powerful sense of place and infinite space. The program consists of multiple sitting areas, a water mirror with a cantilevered jacuzzi underneath which an outdoor bar area is sheltered, a swimming pool, a large entertainment terrace with a long linear bench, a sitting area and fire place, as well as a BBQ zone.

At the upper level, the entrance approach is defined by a simple welcoming expression of a solid stone staircase, embedded in linear lavender-filled planters, aligned with the entire length of the house. Facing the glass dining room area, an intimate recessed sitting area shaded by a stainless steel and wood canopy, a raised water mirror, and cantilevered negative-edge Jacuzzi align to capture the breathtaking view, and shatter all boundaries and restrictions of the site. Floating stepping stones lead guests down to a bar area, consisting of solid stone and red cedar wood.

From this lower level, the negative-edge swimming pool again blurs the boundaries while framing the magnificent panorama from both the indoor lounge area and from the outdoor entertainment terrace and sitting area. The long linear bench acts as a safety balustrade and rest area for large gatherings, which becomes the back support of a built-in sitting area with fireplace for the cool Faqra evenings. A discreet BBQ zone is concealed in a wooden shelf between maple leaves. Finally, a narrow staircase embedded in the ground leads guests back up to the main entrance.

PROJECT RESOURCES 

Landscape Architect:

Vladimir Djurovic, International ASLA

General Contractors:

Ste. Espace Faqra sal

Civil Engineer:

Raïf Helou Engineering Group

Mechanical Engineer:

Pierre Damous Office

Lighting Consultants: 

Hilights sal

Water Specialist:

Watertech Contracting sal



MORE:Vladimir Djurovic Landscape Architecture

最新发布

Greenwich Residence格林威治公寓居所/Stephen Stimson Associates Landscape Architects
Dune Side Residence纽约东汉普顿沙丘边住宅/Edmund Hollander Landscape Architects
Tables of Water住宅设计/Charles Anderson Landscape Architecture
House by the Creek住宅设计/MESA
美国科罗拉多州木溪花园 Woody Creek Garden/Design Workshop
索诺玛葡萄园豪宅Sonoma Vineyard Estate/MFLA Marta Fry Landscape Associates
纽约曼哈顿岛屋顶露台Manhattan Roof Terrace /Sawyer/Berson
德州高地公园Pump住宅Pump House, Highland Park/D.I.R.T. Studio&MESA