设计公司 项目类型 项目位置 项目范围

石头边缘农场Stone Edge Farm/Andrea Cochran Landscape Architecture

Honor Award

Stone Edge Farm, Sonoma, CA

Andrea Cochran Landscape Architecture, San Francisco, CA

Project Statement

This project, designed as a retreat for the client, is composed of elegantly balanced and linked elements within a serene, uncluttered landscape. A carefully sited trilogy of structures — celestial observatory, spa, stone pyramid — are grounded by linear forms, including a reflecting pool, raised lap pool, and bars of olive trees. The composition floats within meadows of drought-tolerant grasses, connecting the site to the larger Sonoma Valley landscape.  

项目概述:

该项目是为主人提供一个静修的花园,它是风景、景石之间完美的构图平衡和组合。一个精心布置的三部曲结构--天文观测站,温泉,金字塔,包括一个倒影池,抬升式的跌水池,和橄榄树栅栏,都按流线形式排列。这种组合浮现在耐旱的草地上,与远处的大索诺玛山谷景观完美地融合在一起。

Project Narrative

Stone Edge Farm is named for the site’s unique location over an alluvial plane. Serving as the primary residence for the owners, this property has been developed incrementally over a 10 year period to include a commercial vineyard, an olive orchard that produces award winning oil and an organic garden that supplies several gourmet restaurants locally. In 2001, the owners had the opportunity to purchase an additional 3.5 acres adjoining their residence. The site, formerly a ramshackle commune, included several ancient California bay trees, oaks and buckeyes and bordered a seasonal creek, which flooded the property periodically.

The owners envisioned that this site would be developed to have a completely different character from the rest of their estate. They wanted to create a retreat, simple and modern in design to balance the agricultural activity on the other parts of the property. The husband, educated as an engineer, requested an observatory to house a 20-inch telescope and extensive library. Advancements in engineering allowed for the construction of this structure. A spa building was designed to infuse tranquility onto the property, and also act as a media center. The building locations were staked in the field several times in the early part of the process to ensure that the oaks would be protected and that the buildings were sitting at the correct orientation with one another and in scale with the site.

The Zen spa building was nestled on one side into the forested grove which separates the spa from the residence. The approach is a deliberately meandering path to preserve the trees and create a meditative walking experience as one approaches the spa precinct. In this way, the forest remains untouched but its benefits are fully appreciated. The walk through the woods and the position of the building creates psychological distance between the spa experience and the daily activity of the residential and agricultural areas. 

The remainder of the predominantly flat site was open and called for bold gestures. Dominated by an enormous bay tree, the space needed structure to offer weight and anchor the buildings. An 80 foot lap pool is raised out of the ground to create a fulcrum that connects two Cor-ten steel structures—a spa building and an observatory that is set in a 12 inch deep reflecting pool. Rows of ancient olive trees, rescued from an old orchard in northern California, add further balance to the site. Acting as structural anchors on the property, they ground the agriculture and provide screening from the neighboring residence.

A 100 foot long asymmetrical pyramid sculpture anchors the eastern side of the property. Built from the native alluvial stones that were un-earthed during construction, this structure grew out of a desire to reclaim local materials in an innovative way. The decision to create a sculptural form out of the enormous weight of these stones created — and was intended to ground— a trilogy of structures in the landscape. It also acts as a screen, sheltering the site from surrounding distraction and offering a quiet geometry. A lawn area — requested by the client for their son — is embedded within the meadow surrounding the pyramid.

The drought-tolerant meadow functions as a planar element linking the lawn, pool and Olive allees, also meant to heal and breathe new life into land damaged from construction. Designed as a monolithic mass, it is made of four layered grasses — Pink Muhly, Atlas Fescue, Slender Veldt and Little Bluestem — whose narrow, thin leaves emphasize a graceful verticality. The plants were selected for their low water-use, while varied times of seed production highlight subtle seasonal change throughout the year.

Due to the proximity of the site to a nearby creek, careful consideration was given to the development of a grading plan that would absorb potential flooding. A flood occurred during the project’s construction, devastating the estate and submerging the land in water. This ultimately reinforced the design of a meadow to act as a wash absorbing a flood from the creek.

Planting was intended to maintain the owners’ strict adherence to organic gardening practices. The use of recycled cardboard mulch throughout the meadow eliminated the need for harmful pesticides, effectively translating a traditional method of organic farming onto a large-scale site. By planting grass plugs through incisions in the cardboard, the weeds were smothered and kept the soil moist. The recycled material was ultimately covered with bark mulch, further eliminating unnecessary water use. Reinforcing the property’s overarching organic concern, the meadow also unifies the ground plane, knitting the elements together and maintaining the meditative feel of the site. 

Project Resources

Architect

STUDIOS Architecture:

Daryl Roberson

David Johnson

Craig McHenry

General Contractor

Cello Maudru:

Norm Meites

David Kristof

Landscape Contractor/Stone Mason

Pascual Castillo Landscape:

Pascual Castillo

Owners’ Stone Mason

Pedro Castillo

Site Grading and Infrastructure

Carl Walker

Structural Engineer

Holmes Culley:

Stuart Oliver

Civil Engineering

Summit Engineering:

Wendy Ziegler

MEP Engineering

Flack + Kurtz Inc.:

Clark Bisel, P.E.

Soils Engineering

Phoenix Geotechnical: Bob Broadhurst

Pool contractor

Pools by Rapp

Olive Tree Installation

Troy Heathcote

Lighting Design

Architecture and Light: 

Darrell Hawthorne

Dan Dodt

Site Electrical

Voltaire Electric

Raynor Electric

Acoustical and AV Engineering

Charles M Salter Associates: 

Ross A. Jerozal

Telescope Designer

Dick Treffers

Arborist

Anderson Tree Service: 

Bob Anderson

Site Manager

Ebb Borregaard

Featured Products

Olive trees 

Heritage Olive Trees

Meadow mix

Greenlee Nursery 

Pepper trees

Valley Crest Tree Company 

Pool Tile Cladding

Refin Ceramiche 

Uplights

B-K Lighting



MORE:Andrea Cochran Landscape Architecture

最新发布

Greenwich Residence格林威治公寓居所/Stephen Stimson Associates Landscape Architects
Dune Side Residence纽约东汉普顿沙丘边住宅/Edmund Hollander Landscape Architects
Tables of Water住宅设计/Charles Anderson Landscape Architecture
House by the Creek住宅设计/MESA
美国科罗拉多州木溪花园 Woody Creek Garden/Design Workshop
索诺玛葡萄园豪宅Sonoma Vineyard Estate/MFLA Marta Fry Landscape Associates
纽约曼哈顿岛屋顶露台Manhattan Roof Terrace /Sawyer/Berson
德州高地公园Pump住宅Pump House, Highland Park/D.I.R.T. Studio&MESA