设计公司 项目类型 项目位置 项目范围

Speckman住宅Speckman House Landscape/Coen + Partners

Honor Award

Speckman House Landscape, Highland Park, St. Paul, MN

Coen + Partners, Inc., Minneapolis, MN

Project Statement

This landscape is a comprehensive site redesign for an existing modernist house, designed in 1956 by a University of Minnesota architecture professor. The residence has had few modifications, and is largely faithful to the original architectural vision. The landscape intent is to create a series of linked site interventions respecting the architecture and embracing the modernist ethos in a manner that is functional and responsive to 21st century needs and environmental sensibilities.

项目概述:

这一项目是对现存现代住宅的综合场地的再设计。该住宅是由明尼苏达大学的建筑学教授于1956年设计的。住宅建设在很大程度上忠于设计的思想,基本上没有改动。本项目的设计者在满足21世纪时代和环境敏感性需求的前提下,致力于建设一系列连续的插入型场地,这些场地尊重原有建筑并且接受现代思潮。

Project Narrative

Project Location

The Speckman House is an existing 1950's modernist single family home in the Highland Park neighborhood of St. Paul, Minnesota. The neighborhood is a middle class enclave of post-war homes with distant bluff views to the Minnesota River Valley. It is the permanent residence for a professional couple and their young son. The site is generous for an urban property with considerable topographic change from north to south, and an existing mature oak forest in the southern half.

Scope and Size

This project is a complete redesign of the entire 1.3 acre property to frame the 1950's architecture, provide dynamic useable, exterior space, integrate a pool, and mitigate erosion stemming from a poor cut/fill balance when the home was originally constructed. The landscape architect, in collaboration with the client, concepted, designed, and detailed everything within the landscape. With the exception of the beautiful oak forest, not a piece of the property was left untouched.

Site and Context Investigation

Prior to the landscape architect's involvement, the property was in decline. The client had begun to restore the home's interior, but quickly realized the landscape required immediate attention due to negligence by prior owners. The site was wildly overgrown, with invasive plant material threatening longevity of the oak forest in the rear yard and erosion of the slope threatening significant soil loss. In the front yard, a circular drive dominated the initial view and exposed the home's living space to the street and approaching vehicles.

Despite these realities, the site and home had amazing potential. The oak forest in the rear yard is incredibly beautiful with at least thirty mature White Oaks visible from the home's first floor. The home's orientation, with the long axis running east/west, allows for great southern exposure and large views towards the Mississippi River Valley. In addition the house was placed further back in the lot than the neighboring homes, allowing for great privacy in the rear yard, and a the opportunity to rework a better approach in the front yard.

Design Program and Intent

The landscape intent is to create a series of linked site interventions respecting the architecture and embracing the modernist ethos in a manner that is responsive to 21st century needs and environmental sensibilities. It also was imperative to create a functional statement piece with the landscape. The client owns a very successful restaurant business and entertains large groups of people on a weekly basis during warm months.

The design program for this residential landscape is substantial. It includes the integration of a salt water swimming pool, a salt water spa for use in Minnesota winters, significant and multiple areas for dining and lounging, a new entry experience for vehicles and guests, privacy concerns, mitigation of the slope in the rear yard to create useable space, integration of plant material which the owner can tend and trim, and foremost the development of a contemporary landscape which complements the modernist architecture.

Materials and Installation Methods

With materiality and installation, the intent is to showcase innate properties of the selected materials. Given the era of the home, and its materiality, the landscape architect and client worked together to develop materials and installation methods discouraging cladding or masking of materials, and encouraging the exposure of each material element.

The site is grounded by a circulation system of 12" x 24" white concrete pavers with recycled glass and high fly-ash content. All paving is dry laid in a stacked bond on a substantial aggregate base. Other surfacing materials include poured concrete (driveway), crushed aggregate (east garden), and plantation grown ipe wood decks with hidden fasteners.

A series of walls mark this project. The concrete walls, two in the front yard and two in the back yard, were poured in place using a locally sourced concrete mix resulting in a lighter grey color than standard pours. The walls are board-formed with sanded fir plywood and custom cone ties. As these walls are critically important to the project, multiple on-site mock-ups using different types of plywood, top edge radii, and cone ties, were reviewed. The landscape architect selected the sanded fir plywood and round cone ties as both the texture of the fir and the roundness of the cone ties, lends softness to the walls echoing the relaxed yet clear materiality found throughout the house.

The last wall, a 105-foot long Cor-Ten steel wall, runs along the east edge of the site. The top elevation of the wall is held constant for the length of the wall, allowing the terraces to step down in elevation to the south. The wall is constructed of 4' x 8' sheets of Cor-Ten with the top edge rolled to create a soft transition from façade to top of wall. The Cor-Ten sheets are fastened to a Cor-Ten structure attached to a concrete wall. A two-inch offset where the steel overlaps the concrete wall on the front façade reveals the clarity of construction method within the occupied landscape.

Environmental Impact and Concerns

The redesign of this residential landscape ensures the longevity of this 1950's home and the site. A home of this style, in Minnesota, requires a particular type of owner, and given the small square footage of the home, without significant long-term investment, the house could easily been lost to major remodeling or to tear-down.

In addition, the landscape architect paid close attention to using materials with a high percentage of recycled material, employing local craftspeople for all metalworking on the project, implementing a design which eliminated erosion on site, took great advantage of solar aspect, and was judicious in the implementation of a planting plan favoring existing mature species, eliminating invasives, employing native material that now regularly attracts wild turkeys, fox, and other fauna to the property's re-vegetated southern slope.

Collaboration with the Client and Other Designers

This project could not have been possible without close collaboration with the client. The client regularly challenged design ideas and questioned everything from material selection and cost, to the spacing of plant material and cone ties for the concrete walls. Weekly meetings through construction documentation and twice-weekly meetings during CA were imperative to the result. Other important collaborations were with the general contractor, the metal workers, concrete team, arborist for integrating the large white oak in the upper terrace, and prairie consultant for the rear yard. 

Project Resources

General Contractor

Landscape Renovations/Scott Frampton

Structural Engineer/ Archistructures

Jerry Palms

Pool Consultant

Olympic Pools

Poured Concrete Contractor

Axel Ohman

Cor-Ten Wall Craftsman

Richer Metal

Concrete Pavers

Hanover Architectural Products

Fence Contractor

Bauer Metal

Prairie Consultant

Prairie Moon Nursery

Arborist

Rainbow TreeCare

Site Lighting

Lighting Affiliates

Featured Products

Concrete Pavers with 

Recycled Glass

Hanover Architectural Products

Glass Pool Tile

Trend Group

Crushed Grey Aggregate

Dresser Trap Rock,

‘Golden Raindrops’ Crabapple Trees

Landscape Renovations

Landscape Lighting

Lumascape



MORE:Coen + Partners

最新发布

Greenwich Residence格林威治公寓居所/Stephen Stimson Associates Landscape Architects
Dune Side Residence纽约东汉普顿沙丘边住宅/Edmund Hollander Landscape Architects
Tables of Water住宅设计/Charles Anderson Landscape Architecture
House by the Creek住宅设计/MESA
美国科罗拉多州木溪花园 Woody Creek Garden/Design Workshop
索诺玛葡萄园豪宅Sonoma Vineyard Estate/MFLA Marta Fry Landscape Associates
纽约曼哈顿岛屋顶露台Manhattan Roof Terrace /Sawyer/Berson
德州高地公园Pump住宅Pump House, Highland Park/D.I.R.T. Studio&MESA