设计公司 项目类型 项目位置 项目范围

太平洋坎纳公寓Pacific Cannery Lofts/Miller Company Landscape Architects

HONOR AWARD

Pacific Cannery Lofts 

Oakland, CA USA

Miller Company Landscape Architects, San Francisco USA

Client: Holliday Development

Project Statement

Pacific Cannery Lofts is a slice of West Oakland's storied history reborn as an assemblage of urban dwellings, gardens, and industrial relics. Long a vacant shell set in a mixed residential/industrial neighborhood, the early 20th century cannery was adapted to provide transit-oriented housing, serving both Oakland and San Francisco. The Green Point Rated project features enlivened public streetscapes, four courtyard "social" gardens highlighting recycled materials, historic relics, and rainwater catchment systems.

Project Narrative

“A multifamily development and social setting with a unique solution. The adaptive reuse of the facility, the artful water design, the nightscape all on a tight urban form gave it a lot of positive points. ”—2010 Professional Awards Jury

这是一个为多户家庭开发、为社会环境问题提供了特有的解决方案的公寓设计。设施的巧妙再利用、水景设计、夜景等所有的紧凑城市形态给整个设计带来了积极的亮点。-2010专业奖评审委员会

项目概述:太平洋坎纳公寓作为城市住宅、花园和工业遗迹的组合是西奥克兰的一片传奇历史的再生街区。长长的空置外壳设置在混合的住宅/工业街区中,早在20世纪罐头厂就被改造为以提供运输为导向的住房,服务于奥克兰和旧金山两地。绿点评分项目特点在于使公共街道充满生气,四个“社会”花园突出了再生材料、历史文物和雨水收集系统。这个占地2.7英亩的住宅区有163个loft单位。紧邻高速路,到奥克兰市中心只有一公里,离西奥克兰bart车站及海湾大桥都很近。是旧金山港区难得的用地。景观规划包括入口广场以及沿街景观带,还有三个楼间距花园和第四个边际花园。景观设计师为项目提供了从设计到承包,后期维护的一系列计划。同时在设计中保留历史痕迹元素,以反映当地劳动力的历史。

因为西奥克兰市从专为码头工人,搬运工人,还有仓库工人所建造建筑群中发展起来,经历过鼎盛时期以后,这里已经失去了活力。被忽略,被遗弃,摇摇欲坠。高速公路和繁多的铁路让这里变的很喧嚣。而此项目是改变地区的计划”中央车站”,30英亩中的一部分。附近的邻里将汇集超过千人的住房单位,公园,改善的街道,商业空间以及围绕中央车站改建的城市农场。附近的居民被邀请到社区会议,参与到早期决策阶段。景观建筑师在这一过程中发挥了主导作用,提供跨越几个住宅区项目的景观规划,并与人行道相连,设计袋状绿地,并创建一个统一的街道形象。 

此项目有三个主要的目标:贡献美丽的社会性空间,制造人民的绿洲,唤起当地特有的社会历史感。设计将空间与人紧密联系。首先项目与街道的视觉是交叉的,避免了与世隔绝的效果,街道变成行人通道,接着处理修整街景,建立起公众形象。雕塑物及植物位置明显恰当。广场有标志性的棕榈树,绿地蔓延在街道上,点缀以树木,节奏干净明快。

在楼间绿地的处理时,对居民的隐私进行了保护。空间处理得周到细致,三个葱葱郁郁的空间还栽培了可以食用的植物。中央走道串起各组空间,并离开建筑一段距离,为进入建筑的私人花园留出空间,并保护用户隐私。食用植物的栽培,会突出人们对大自然的风雨的关注以及运用。每一个庭院的设计和材料都是有所区别的,为人们提供丰富多彩的体验。在餐厅庭院可以在凉棚下享受荫凉,座椅也是定制的,非常舒适。棕榈延伸进楼宇空处,石板路引导人们前行,雨水从屋顶收集进卵石槽,在通过玻璃槽流至到附近河流的补给含水层中。晚上玻璃槽被照亮,非常漂亮。起居室庭院的重点是明亮的色调还有定制的矮桌,以及非常适合交谈还有休息的U型椅子,灌木,蕨类植物,棕榈树,创造出了葱郁的热带效果。在 Lew Hing 院子,木桥“漂浮”在耐荫的花草上面。瘦高的石灰岩醒目的点缀在浮桥两侧。

格罗夫花园有一条透水的风化花岗岩路径。香蕉,柑橘,灌木,地被,小树林,一同形成一个丰富的景观纹理。装在金属器皿里的竹子创造出一幅私人生活画面。景观设计师重新利用原址上的一些器械,让他们焕发出新生,有铸铁机轮,发动机,齿轮,开关。在回收废弃玻璃,增加里十分毛元素。从手工制作的FSC认证的木材,水泥,钢材,玻璃等等材料,景观设计师都运用自如。在环境管理上,巧妙的结合雨水管理,并用再生水进行灌溉。很好的利用废弃材料和再生材料,而不是将他们送到垃圾填埋场,解决了废物管理等更大的社会类型,同时展示出了当地劳动力丰富的历史。 在设计的初期,景观设计师和建筑师通力合作,对新的住宅区开发和废弃工业场地的改造之间,找到了一个可持续性的原则。景观设计师与顾问团队,总承包商等等也进行了完美的合作。

Project Location, Scope, and Size

Pacific Cannery Lofts brings 163 loft and townhouse units to a 2.7-acre site in Oakland's westernmost neighborhood. The location, a half-mile from Oakland's downtown, walking distance to the West Oakland BART station, immediately adjacent to major freeways, and minutes from the Bay Bridge, is a critically valuable site for increasing the stock of transit-oriented housing in the San Francisco Bay Area. Landscape plans include an entry plaza and streetscape along the public frontage, three social courtyard gardens designed within the preserved frame of the old cannery, and a fourth garden court grove of edible plants sited between the cannery building and a newly constructed row of townhouses. The landscape architect provided both landscape design, landscape contracting, and custom fabrication services for the project, allowing for an ability to maintain design intent while responding to developing ideas and field conditions. The landscape architect identified, refurbished and sited historic relics as sculptural elements throughout the project, reflecting the local labor past.

Site and Context

Since its heyday as a working neighborhood of Victorian bungalows built to house the dockworkers, Pullman Porters, and warehouse workers of the early 20th century, the West Oakland neighborhood had lost vitality as these industries moved on. The abandoned hulks of warehouses and the crumbling Beaux-Arts style Central Train Station cast a neglected atmosphere on the community for decades. A maze of raised freeways, frontage roads, and rail lines to the west of the site create a noisy din.

Pacific Cannery Lofts is part of a vision to develop nearly 30 acres of brownfield land into the new "Central Station" neighborhood. The larger neighborhood project brings together a number of developers to build over 1,000 new housing units, parks, improved streets, commercial spaces, and an urban farm around the renovated Central Train Station, to be restored for use as a public amenity. Neighborhood residents were invited to a series of community meetings early in the process to offer input regarding the direction of the larger plan. The landscape architect has played a leading role in this process, providing landscape plans that span several residential projects, connected via pedestrian routes, designing pocket parks, and creating a unifying streetscape to characterize the Central Station project.

Design Program and Intent

The landscape design of Pacific Cannery Lofts arose from three primary objectives: contributing aesthetically and socially valuable spaces to the community, creating an oasis for the residents from the intensely urban surroundings, and evoking a sense of the cultural and sociopolitical history of West Oakland.

Two major design strategies in the project reflect the intention to relate spatially and socially to the existing neighborhood. The first was to visually extend the two streets that terminate into the project in order to give a sense of the urban grid moving through the project, avoiding a cloistered, private effect. The streets become pedestrian lanes on site, maintaining long views to the city and shipyard beyond. The second strategy was in the handling of the streetscape; at grade, unit entries line every public face of the project, relating to the streets as the existing neighborhood houses do. Unit entries are marked with tough, drought-tolerant plantings, suited to the exposed location. A large street-side plaza marks the project entry with tall palms set on a mound of grasses. More grasses fan out along the streetscape, punctuated by street trees, characterizing the project with a clean rhythm and waving in the winds that sweep over the flat site.

Creating a sense of retreat and privacy for residents was approached with thoughtful organization of space, and rich detail in three lushly planted courtyards and a linear grove court featuring edible trees and plants. Central walkways focus circulation to the middle of the spaces, leaving room adjacent to the buildings for individual entry garden zones and privacy plantings designed to screen private unit patio areas. Incorporating edible plants and highlighting natural wind and stormwater events in the gardens tempers the heavily built atmosphere of the site.

Distinct program and materials characterize the courtyards and provide a variety of experiences: The Dining Room Courtyard features a custom concrete table and wood benches under a steel arbor for enjoying a communal outdoor meal. A line of palm trees reaches to the upper floor units and echo those on the entry mound, visible through the glass entry gate. Flagstone paths lead to individual unit entries, furnished with a dual-purpose bench and aqueduct. Rainwater from the roof, deposited to the pebble-filled aqueduct, spills into the two recycled tumbled glass infiltration 'rivers' adjacent to the main walkway and recharges the local aquifer. Underlighting at night illuminates the glass channel and marks the path.

The Living Room Courtyard focuses on a pair of brightly hued custom concrete banquettes and low tables flanking the central walkway. The tandem U-shaped seating design invites conversation and provides respite. Fragrant Angel's trumpet shrubs, tree ferns and palms create a lushly tropical effect with low-water use understory plants.

The Lew Hing Garden Court, named after the cannery's original owner, features a raised boardwalk floating above a stylized "nature" of shade-tolerant grasses and flowering plants. Vertical limestone monoliths punctuate boardwalk spurs to unit entries.

The Grove Garden flanks a pathway of permeable golden decomposed granite. Planted with bananas, citrus trees, huckleberry and a layered understory of shrubs and ground covers, the grove is a delightfully abundant, textured landscape. Galvanized stock tanks filled with bamboo create a living screen between private patios on the old loading dock.

Materials and Installation

The landscape architect mined elements from the cannery structure including abandoned machinery for repurposing in the context of the new gardens. The relics are distinct to West Oakland's century-old labor history and include cast-iron machine wheels, engines, gears, switchboards, and industrial scales which are mounted throughout the development. The recycled tumbled glass riverbed in the Dining Room Court, and stone columns in the Lew Hing Garden add to the historic character. Hand crafted site furnishings made from FSC-certified wood, concrete, steel, and glass were designed by the landscape architect and crafted by our in-house installation team.




MORE:Miller Company Landscape Architects

最新发布

Greenwich Residence格林威治公寓居所/Stephen Stimson Associates Landscape Architects
Dune Side Residence纽约东汉普顿沙丘边住宅/Edmund Hollander Landscape Architects
Tables of Water住宅设计/Charles Anderson Landscape Architecture
House by the Creek住宅设计/MESA
美国科罗拉多州木溪花园 Woody Creek Garden/Design Workshop
索诺玛葡萄园豪宅Sonoma Vineyard Estate/MFLA Marta Fry Landscape Associates
纽约曼哈顿岛屋顶露台Manhattan Roof Terrace /Sawyer/Berson
德州高地公园Pump住宅Pump House, Highland Park/D.I.R.T. Studio&MESA