设计公司 项目类型 项目位置 项目范围

The Pool House/Hocker Design Group

HONOR AWARD

The Pool House 

Dallas USA

Hocker Design Group, Dallas USA

Project Statement

The Pool House serves as an urban retreat for an artist and car enthusiast who lives next door. The project was an intense collaboration of architect, client, and landscape architect. The central spine of the site is a six foot high glass slag privacy wall. Seamless transitions between the inside and out were extremely important. A minimal plant palette creates mass plantings used for large textural impact and screening for privacy.

Project Narrative

“Very unique and playful. The detailing is exquisite. The informality of it all just works. The glass wall when lit up is lovely. Very elegant plants collection. The proportions are spot on.”—2010 Professional Awards Jury

评语:“非常独特,有趣。细节是如此的精致。率性之作。玻璃墙亮起来的时候很可爱。非常优雅的植物配置” -2010专业奖评审委员会 

该项目是一个艺术和汽车发烧友的城市避难所。建筑师,客户和景观设计师紧密的合作完成。场地的中心有一面6英尺高的玻璃渣墙。内外之间浑然天成。极简的植物色彩创造了大型整体纹理效果,大量的植物运用形成私密遮蔽的效果。客户将此地作为家庭和社交聚会场所,可以容纳不同规模的人群。因此场地有两个过渡性良好的景观空间。在项目中,客户,建筑师和景观建筑师通力合作,设计的想法被贯彻在每一个细节之中。客户喜欢的颜色,蓝色被纳入花园之中,成为主导元素。场地的中间有一个6英尺高的隔断墙。墙体是由不锈钢笼子罩着蓝色的回收玻璃渣组成。内部藏有灯光,会在夜间发出亮光。

内外之间的天然过渡非常重要。泳池坐落在一个混凝土基座上,室内的混凝土地面自然延伸至泳池。泳池边有一个混凝土平台。混凝土平台延伸进一个新的庭院,一片木甲板成为联系的桥梁。最终到达至蓝色的隔断墙,墙体是由不锈钢笼子罩着蓝色的回收玻璃渣组成。强烈色彩,创建了一个非常强烈的视点,成为花园的焦点。泳池旁的混凝土地面有一个小型的喷泉,其微弱的水声创造出了“蝉噪林逾静,鸟鸣山更幽”宁静氛围。大石板路是整个场地的“脉络”,提供过渡空间。这些蜿蜒的路径到达各个目的地。群植植物形成大型统一的纹理效果,并引起数量众多形成了安静隐秘的环境。

The Pool House serves as an urban retreat for an artist and car enthusiast who lives next door. The Pool House functions as the center for family and social gatherings, successfully accommodating varying sized crowds. This two story box was tucked discreetly towards the rear of the site, creating a series of transitional garden spaces.

The project was an intense collaboration of architect, client, and landscape architect. A great amount of thought and design was incorporated into every detail throughout the entire process. The client's affinity for the color blue was incorporated into several of the dominating elements within the garden and the house. The central spine of the site is a six foot high privacy wall. This sculptural element is a stainless steel cage filled with blue recycled glass slag. This element is lit from within, and emits a smoldering glow at night.

Seamless transition between the inside and out was extremely important. The Pool House sits on a concrete plinth. The interior concrete floor seamlessly extends out surrounding the swimming pool. The pool hovers one inch above the concrete deck with an infinity edge around the perimeter. The water hugs the glass-tiled edge, and disappears below a stainless steel grate. A sunning deck extends out over the pool into the garden beyond. The ipe wood decking compliments the skin of the Pool House, and creates a very strong visual connection from the pool deck to the garden. A small water feature cast into the concrete deck provides subtle noise to eliminate any distractions from beyond the garden walls. Large stone slabs become "connectors" throughout the site, and provide transition from space to space. These organic, sinuous pathways culminate, and encircle a fire pit. A minimal plant palette creates mass plantings used for large textural impact and screening for privacy.

Project Resources

Landscape ArchitectHocker Design Group

David Hocker, ASLA

Architect

Gary Cunningham

Landscape Contractor 

Metroplex Garden Design - Bill Novosel

Lighting Designer

Pam Wilson

Pool Contractor

MM Moore Construction

General Contractor 

Clowdus Construction



MORE: Hocker Design Group

最新发布

Greenwich Residence格林威治公寓居所/Stephen Stimson Associates Landscape Architects
Dune Side Residence纽约东汉普顿沙丘边住宅/Edmund Hollander Landscape Architects
Tables of Water住宅设计/Charles Anderson Landscape Architecture
House by the Creek住宅设计/MESA
美国科罗拉多州木溪花园 Woody Creek Garden/Design Workshop
索诺玛葡萄园豪宅Sonoma Vineyard Estate/MFLA Marta Fry Landscape Associates
纽约曼哈顿岛屋顶露台Manhattan Roof Terrace /Sawyer/Berson
德州高地公园Pump住宅Pump House, Highland Park/D.I.R.T. Studio&MESA