设计公司 项目类型 项目位置 项目范围

布莱德尔路别墅景观Bridle Road Residence/Rees Roberts & Partners

HONOR AWARD

Bridle Road Residence 

Cape Town, South Africa

Rees Roberts & Partners, New York City USA

Project Statement

The landscape of this extraordinary site at the base of Table Mountain in Cape Town, South Africa, fully integrates the built structure with its rugged and diverse natural environment. Plantings from the rich native Fynbos weave throughout the garden, drawing on the region's remarkable biodiversity. A natural swimming pool and dynamic outdoor living spaces add to the unique visual and lived experience of the landscape, which marries high design with innovative systems and ecological soundness.

Project Narrative

“Great project with very thoughtful contextual response! The site is beautiful and the designer balanced it with the modern massing of all the items. The views are unbelievable. One is not taking over the other. It’s a dream house; lovely. There are no tricks, and it all seems very new to me. The deck looks as if it is floating. The tree is perfectly placed. ”—2010 Professional Awards Jury

评语:深思熟虑,对环境最佳嵌合的项目。场地很漂亮,设计师看上去使用所有的现代堆积手法来与之相平衡。“这一伟大工程极具思考性的反映了场地的文脉。该场地是美丽的,并且设计者平衡了场地及其中所有聚集的现代项目。这一景观是令人难以置信的。彼此之间互不冲突。这是一个可爱的梦想的家。这里没有技巧,所有的一切对于我来说似乎都是新的。甲板上看起来好像是浮动的。树放置的是如此完美。” -2010专业奖评审委员会 

项目概述:这个在南非开普敦桌山脚下卓越的场地景观,充分地利用了它的稳定而多样的生态环境来整合建筑结构。来自于丰富的本地凡波斯的植被遍布整个花园,展示着这一区域显著的生物多样性。一个天然游泳池和有活力的户外生活空间添加到这一独特的视觉和生活的景观体验中,并将创新、生态稳定与卓越的设计结合在一起。

场地面积1750平方米,三面环山,可以俯瞰另外一面的城市和海港全景。场地下方是一个草木茂密的峡谷。在山上,这个场地中建造物坚固的结构与景观多样的生态环境无缝结合。大门在道路上方一个隐蔽的庭院里。这确保了用户的隐私,也抵挡住强劲的南风。这个宁静的空间弥漫着芳香灌木的气味,喷泉水声,和一颗栗树的阴影。 简单干净的线条和表面的光泽,让庭院与周围环境产生对比,让人体会进入这里是一种放松。宁静的经验和建立和平,这样具有戏剧性的自然景观具有如此宁静和平和的氛围,让人拍案叫绝。

房子下方,是主要的户外生活区,有一个天然游泳池和非常丰富的花园。 原生植被都是当地物种,具有高度多样化的物种数量和范围。开普敦地区是全球生物多样性的中心。 数千不同的植物在这里争相繁茂,乔木,灌木,草本和球根植物。所有这些植物在营养贫乏的原生岩石土壤茁壮成长。 在过去一个世纪中,外来物种入侵影响本地植物的繁殖。 设计使用原生植物并密集的种植在花园中,用以抵御外来入侵。设计为现场情况制订了一个设计语言,但拥有完美严格的生态基础,真是非常独特。

景观的核心是一个天然游泳池和一个大的木质平台,由当地巴劳木做成。泳池拥有生态平衡作用下的自我清洁,植物与砂石过滤和净化泳池的水,消除依赖有害化学物质进行清洁。 水从泳池泵到房子内院池塘,这条线路从房子的内部延伸到外部,是第一个过滤系列。 然后水从瀑布跌落,进行必要的氧气曝气,接着继续到达植物池塘,那里的植物提供了过滤的最后阶段。生态 游泳池,利用生物过滤,拥有植物共生环境,不仅仅完全生态的,更能给人以像是在清澈的高山湖泊中游泳之感。

景观设计不断创造室内外环境浑然一体的感觉。 漫步花园,通过的不同种植区,到达户外座位区,可以避开山上的风,享有远处开普敦港的全景。由自由形态设计主卧室而延伸出的室外空间,从设计上可以弱化内外之分。 瀑布不光提供天然游泳池曝气,也充当了桑拿房戏剧性的水墙。

要成功地实现这种天人合一,需要对现场的密切考察,并在项目各阶段与建筑师和室内设计师充分的沟通。 此外,设计师与当地专家合作,保证能够有效地整合各种景观想法。 通过与当地的园艺家和植物园,设计师能够更好地探索当地独特和多样化的种植领域。 此外,天然游泳池的复杂系统是更有效地整合了环境工程与这一领域内的工作方案内容方面的知识。 同时,当地生产的材料,如混凝土,巴劳木,也用在建设中。

最终,能在现场享受丰富感官体验,完美的景观视觉和非凡的自然环境。

Surrounded by conservation land on three sides, this exceptional site of 1,750 square meters sits at the base of Table Mountain with sweeping views down to the city and harbor below. The land runs along a densely vegetated ravine, where a stream flows uninterrupted from the mountain above all the way to the urban dams below. Tucked in against the mountain, this living landscape thoroughly integrates built structure with the rugged and diverse natural environment.

Approaching from the top of the road, a blind door gives entrance into a concealed courtyard, ensuring total privacy from the street and an adjacent neighbor and also giving protection from the strong southern winds. This tranquil space is suffused with the scent of fragrant shrubs and the sounds of water and is shaded by a sculptural cape chestnut tree. The clean lines and simple burnished surfaces of this front courtyard contrast starkly with the surrounding lushness, so that the introduction to the house is an experience of relaxation, tranquility, and peace—unexpected in the midst of such a rich and dramatic natural landscape.

Beyond and below the house, the main Fynbos garden with its outdoor living areas and natural swimming pool stretches out as a richly textured, immersive environment. A natural heathland vegetation native only to a small belt of the Western Cape, Fynbos is characterized by a highly diverse range and number of species relative to the size of its natural borders; subsequently, this area of the continent is a global epicenter of biodiversity. Containing thousands of different species, predominant growth forms include tall protea shrubs with large leaves, heathlike shrubs, wiry reedlike plants, and bulbous herbs, all of which thrive in the nutrient-poor rocky native soils. In the past century, the introduction of exotic species and encroaching human development have endangered the Fynbos. Our strategy retrieves these native plantings as the basis for a domesticated landscape, bringing them back down from Table Mountain and weaving them throughout the garden. The unique character of the landscape both preserves and draws on the rich local context of the site, creating a design language that is at once ecologically based and formally rigorous.

The visual centerpiece of the garden is the natural swimming pool framed by its local balau wood deck. This ecologically balanced, self-cleaning swimming pool combines the natural cleansing properties of plants with sand and gravel filtration and skimming systems, eliminating the need for harmful chemicals. The water is pumped up from the swimming pool to a second reflecting pond that extends from the inside of the house to the outside, where the first series of filters cleanse the water. From here, the water cascades down a waterfall, providing the aeration necessary to oxygenate the water, and then continues into the regeneration zone, where plants provide the last stage of filtration before the water is returned to the pool. The symbiotic environments of swimming pool, biological filters, and regeneration zone are not only ecologically sound but also enjoyable—the experience is like swimming in a crystal-clear mountain lake.

The landscape design continually creates a seamless relationship between the interior living spaces of the house and the garden rooms outside. Garden pathways and steps meander through the varied planting areas, and an outdoor seating area is sheltered from the mountain winds and yet still enjoys dynamic views of Cape Town Harbor below, similar to the vistas seen from the house jutting out above the Fynbos garden. An open-air screening space extends from the free-form plan master bedroom, literally blurring the division between interior and exterior areas. The same waterfall that provides aeration for the natural swimming pool also acts as a dramatic water wall for the sauna room beyond it.

To successfully realize such a unified and yet dynamic site required close cooperation and open communication with the architect and interior designer at all stages of the project. Additionally, our collaboration with local experts allowed us to effectively integrate the various landscape schemes. By consulting with local horticulturists and botanical gardens we were better able to explore the unique and diverse plantings of the Fynbos. In addition, the complex systems of the natural swimming pool were more effectively integrated as we enlisted an environmental engineer who is knowledgeable about working with programmatic elements within the context of this area. Along these same lines, locally produced materials such as poured finish concrete and local balau wood were used to minimize our construction footprint and support local industry by utilizing the craftsmanship and techniques native to the region.

Ultimately, while distinct areas and moods are enjoyed within the site, the landscape integrates the visual and the lived experience of the built house with its extraordinary natural surrounding environment.

Project Resources

Designer

Rees Roberts + Partners LLC

David Kelly, ASLA, Partner

Architecture

Antonio Zaninovic, Architect

Interior Design

Rees Roberts + Partners LLC

Lucien Rees Roberts

Horticulture and Landscape Consultants and Installation Team

Beyer Honig Landscapes

Bruce Beyer and Marijke Honig

Natural Swimming Pool Systems and Installation

aQua-design

Jerome Davis

General Contractor

Paul Wolpert

Source for Select Specialty Plant Species

Kirstenbosch National Botanical Garden

Select Custom Outdoor Furniture

Rees Roberts + Partners LLC



MORE:Rees Roberts & Partners

最新发布

Greenwich Residence格林威治公寓居所/Stephen Stimson Associates Landscape Architects
Dune Side Residence纽约东汉普顿沙丘边住宅/Edmund Hollander Landscape Architects
Tables of Water住宅设计/Charles Anderson Landscape Architecture
House by the Creek住宅设计/MESA
美国科罗拉多州木溪花园 Woody Creek Garden/Design Workshop
索诺玛葡萄园豪宅Sonoma Vineyard Estate/MFLA Marta Fry Landscape Associates
纽约曼哈顿岛屋顶露台Manhattan Roof Terrace /Sawyer/Berson
德州高地公园Pump住宅Pump House, Highland Park/D.I.R.T. Studio&MESA