设计公司 项目类型 项目位置 项目范围

百合湖别墅Lily Lake Residence/Michael Vergason Landscape Architects

HONOR AWARD

Lily Lake Residence

Dalton, PA USA

Michael Vergason Landscape Architects, Ltd., Alexandria, VA USA

Project Statement

Set within the geologic folds of the ridge and valley landscape of northeastern Pennsylvania, the Lily Lake Residence enhances the rural landscape with a series of deliberate yet restrained landscape interventions. Building upon the existing linear framework of dry-laid walls, the project integrates old and new with a potent result. Water and plantings weave through the creases of the woodlot terrain improving the site's drainage and redefining the life of the site.

Project Narrative

“Exceptional. The system of dry-laid walls look so elegant. The way the landscape and ponds come in is simple and won’t need a lot of maintenance. The wall looks a bit like a ruin. The old and new walls are well-integrated. There’s good collaboration between landscape architect and architect. The detailing is incredible.”—2010 Professional Awards Jury

评语:“非常独特。干铺石墙系统看起来如此优雅。该景观和池塘运作方式很简单,并且不需要大量的维护。这堵墙看起来有点像废墟。古老和崭新的墙很好的结合在一起。景观设计师和建筑师合作的很好。这些细节简直令人难以置信。” -2010专业奖评审委员会

项目概述:项目坐落在宾夕法尼亚东北部的山脊和山谷景观中,设计者通过一系列的深思熟虑,用内敛含蓄的景观措施提升了乡村景观。在现有的干铺墙线性框架的基础上,该项目新老结合得出了一个强有力的结果。水和植物穿行于林地的褶皱中,提高了场地的排水,并且重新定义了场地的生命力。

Existing Site

The agrarian character of the existing 88-acre site is seen in the rolling hills, meadows, woodlots, and hedgerows metered by a series of dry-laid stone walls. When the client purchased the property, there were two houses on the property: a modest stone house built in the 1800s in the lowland and on the hilltop, a 1970s colonial which was out of character with the agrarian language of the site. Water and erosion issues permeated the site illustrated most clearly by a saturated agricultural field adjacent to the stone house.

The House

The client wished to create a family retreat that captured the beauty and solace of their agrarian setting. The client originally imagined a home sited on the hilltop with views beyond. Upon site evaluation, the architect and landscape architect recognized significant assets in locating the house in the lowland inserted between the historic stone house and an existing stone wall. The assets of this lowland site offset the more predictable hilltop location and offered a series of design opportunities within the shade of the site's existing mature trees. The new portion of the house, a linear wood structure, contains the primary living quarters of the residence and is tied back to the stone house with a delicate glass passage. Rather than have the new house pressed close to a damp field, the landscape architect saw an opportunity to transform the field into a pond, creating a poignant and environmentally active setting for the new house. The 1970s house on the hill was cleared for a memorial grove at the highest point on the property.

Water

In the site analysis, the landscape architect identified a wooded wetland across the wall and speculated that the saturated field had at one time been a wetland. During the construction of the new pond, the contractor discovered evidence that the area had been filled and drained using drainage tiles. The design of the pond enabled the landscape architect to restore grades and recall some of the natural conditions of the site by expanding plant diversity and wildlife habitat. Creating a pond from a groundwater seep was a perfect answer to the water-flow issues on the site and also gave the family a new frontage for the south side of the house. Throughout the seasons, the water expands the views and draws in the warm reflected light, particularly in the cooler months when light is so precious. It registers the variability of the site's temporal conditions of the wind and sun in ways that bring new life to the entire property.

The landscape architect improved site erosion and water-flow issues with a series of stone step pools. The step pools, made with stone dug on site, control the overflow from the pond and move it through a field next to the house. Placed within the existing drainage flow line in the field, these walls help to reduce water velocity and continual site erosion and at the same time protect the larger watershed.

In an effort to maximize the project's stormwater infiltration, rainwater is directed from the gutterless roofs of the new addition to a gravel rain strip surrounding the house. This gravel strip filters the water feeding the pond on the south side and the planting beds on the north side. The soft planting edge is dominated by a mix of ferns, designed to weave in and out of view from inside and outside the house. The planting creeps between the open joints of the local fieldstone paving, allowing the maximum amount of infiltration.

Inside/Outside

The new addition with its timber milled structure and glass walls tying inside and outside sits in direct contrast to the solidity of the stone house. The design develops a strong connection with the long views of the property, drawing the reflected light from the new pond and surrounding fields. The landscape architect designed new stone retaining walls to expand and frame the views from the interior by exposing the lower level of the new house on the western end. In addition, the landscape architect worked closely with the Architect on the choice of materials to support the connections from the interior to the exterior. This is shown in how the building floor of locally quarried bluestone continues seamlessly from the interior, to the porch, and on to the courtyard with fieldstone paving excavated from site.

Plantings

The predominantly native plant palette builds on the materials of the area with restraint and simplicity. The landscape architect sought to save existing trees on the site, recognizing that much of the site character depended upon preserving these large specimens. Rich beds of deciduous and evergreen ferns distill the dominance found in the understory of the site's woodland. More complexity is found in the rich edges of the design around the pond and expansive fingers of woodland along the stone walls. The new trees at the existing wall along the pond tie back to the existing woodlots. Aspens were chosen for their fall color, fast growth and scale as a pioneer tree in the early successional forest.

Walls

The landscape architect improved the arrival sequence and better articulated views to and from the house using the vocabulary of the site's dry-laid stone walls. By subtracting a section of an existing wall, and building a parallel section, walls frame the arrival court and driveway. The new section of wall creates a blind: shielding the view of the cars from the house and breaking up the geometry of the courtyard. New walls are quietly inserted throughout the design in ways that make them hard to distinguish from the existing walls on the site. All the stone for the walls, fieldstone paving, and stepping-stones was excavated from the disturbed portions of the site.

Throughout the design process, the landscape architect worked closely with the client and architect to develop details and construction strategies derived from the local craftsmen and building traditions of the area. The result is a project that has a beautiful restraint, a distilled quality to the design choices that brings new life to old traditions. This project amplifies the agrarian setting in a way that beautifully highlights the carefully articulated and refined details of the house construction in a fully integrated, fresh result.

Project Resources

Landscape Architect

Michael Vergason Landscape Architects, Ltd. 

Michael Vergason, FASLA, Principal in Charge

Donald Partlan, Project Manager

Trisha Rubenstein, Staff

Architect

Bohlin Cywinski Jackson

Peter Bohlin

Todd R. Howard

Landscape Contractor

Joseph Kalinosky, Kalinosky Landscaping, Inc.

General Contractor

Breig Brothers, Inc.


MORE:Michael Vergason Landscape Architects

最新发布

Greenwich Residence格林威治公寓居所/Stephen Stimson Associates Landscape Architects
Dune Side Residence纽约东汉普顿沙丘边住宅/Edmund Hollander Landscape Architects
Tables of Water住宅设计/Charles Anderson Landscape Architecture
House by the Creek住宅设计/MESA
美国科罗拉多州木溪花园 Woody Creek Garden/Design Workshop
索诺玛葡萄园豪宅Sonoma Vineyard Estate/MFLA Marta Fry Landscape Associates
纽约曼哈顿岛屋顶露台Manhattan Roof Terrace /Sawyer/Berson
德州高地公园Pump住宅Pump House, Highland Park/D.I.R.T. Studio&MESA