设计公司 项目类型 项目位置 项目范围

帕梅特谷Pamet Valley/Keith LeBlanc Landscape Architecture

HONOR AWARD

Pamet Valley

Truro, MA USA

Keith LeBlanc Landscape Architecture, Boston USA

Project Statement

This project illustrates one strategy for sensibly incorporating development in an environmentally responsible manner. The design developed through careful study of the existing conditions allowed the creation of new and varied garden spaces that contrast and ultimately complement the native landscape.

Project Narrative

“Nicely scaled. It’s very sensitive treatment of the land and its progression from domesticity to wild is a beautiful resolution of the wild coming up to the edge of the home. The most beautiful part is the seating area. The outside areas are appealing and comfortable rather than austere. It harkens back to traditional New England history with some level of modernity. The imperfect element lends warmth. The sense of landscape comes up to the house, so the architecture is softened by elements. ”—2010 Professional Awards Jury

“真是绝妙的尺度处理!对土地进行了极其细微地处理。从居住区到野外的一系列景观很巧妙地实现了从野外到居住区的过渡。最漂亮的部分是座位场区的设计。户外地区令人向往、舒适而不简约。它回归到新英格兰的传统历史,同时又带有某种程度的现代性。不完整元素更增添了温暖的感觉。住宅中融入景观,建筑也被这些元素淡化了。”–专业奖评审委员会

项目概述:该项目在一个对环境负责的方式下为可感知的合作发展提供了一个发展战略。该设计通过认真研究现有的允许创造新奇不同的花园空间环境,进行对比和最终配合开发了当地景观。

该项目位于科德角山顶,经过景观师与建筑师的协同努力,在满足客户需求的同时最大限度的减少对场地的改动。充分利用自然条件,以充满张力的手法插入必要元素。这导致最后的景观出人意料却又美轮美奂,充分展现出自然之美。

这个项目的原始自然所产生的对比给予景观设计师灵感。现实通过一片斜坡,里面有落叶树种,还有常绿树种,接着是广袤的山顶,滨海的峡湾草甸。设计师在场地中选择一块美不胜收,相对平坦的窄条L型区域。选址考虑到尽量减少土方工程,并减少对周围植物的伤害。

通过一条砾石林荫道到达入口小院,这里有足够的停车空间,地面都是可渗水的。到访路径的游览体验非常丰富,充满对比性。车道突然变窄,进入花园,穿过木桥,周围的景致被院墙划分,一组一组的展现在你面前。从狭窄的浮木小道进入花园中,会发现花园的边界柔软自然,生长着葱郁的花群及多年生灌木,有冬青,鼠尾草等等,使得边界五彩缤纷,在柔和色彩的过渡背景中额外耀眼。

植物带延伸到游泳区,花园围墙也延伸到此处,并遮挡住外界视线,突出L型场地的长轴轴线。泳池是开敞的,设计师专门提供了树荫露台以便炎炎夏日使用。石砌铺装延伸至林中,那里有一个小型休息区。此外建筑的南侧门廊也有一个休息区,从主屋延伸出来,融入建筑和景观之中。建筑的前门区域,原生植被与新种上的植被完美衔接,点缀以甜蕨,沙滩草及蔷薇科植物。草甸包围住建筑北侧,其匍匐的自然生境与高大建筑形成美观明朗的对比。

This project addressed the site design for an undeveloped hilltop on Cape Cod. Mindful of the impact of development on the pristine site, the landscape architect and architect worked together to create a strategy which would meet the client's programmatic needs while minimizing the area of disturbance. The designers allowed the necessary insertion of structure to act as a positive force by harnessing the dramatic tension between the naturalistic and designed. This study in contrast resulted in a series of compelling and unexpected garden spaces that ultimately enhance the natural beauty of the property.

In approaching the project, the landscape architect was inspired by the natural contrasts found in the existing landscape. Approaching the site, one moved through a steeply sloped deciduous and evergreen forest before being released into a broad, hilltop meadow featuring expansive views of the Atlantic Ocean and Cape Cod Bay. The designers preserved the natural beauty of this progression by creating a plan that concentrated development to a narrow L-shaped footprint which corresponded to the flattest area of the property. This siting minimized the levels of disruptive earthwork while preserving the majority of surrounding forest and meadow.

The completed home is accessed by an entry drive that moves through the shaded tunnel of existing woodland towards the gravel arrival court. This simple court provides ample area for parking while respecting the site through the use of a pervious material. Additionally, the openness of the arrival court is a striking contrast to the narrow width of both the entry drive and the access to the entry garden access provided by a raised boardwalk that slides between the shingled facades of the guesthouse and a garden wall.

The narrow passage opens into the Entry Garden, an area defined in equal parts by its relationship with the architecture and a stand of existing vegetation. Continuing to parallel the building, the elevated boardwalk draws the material language of the weathered wood architecture to the ground plane defining two sides of the space. Opposite these edges, a lush perennial garden and shrub border which includes catmint, goatsbeard, garden sage, Virginia sweetspire, and inkberry holly provides a bold, colorful edge condition that transitions to the more muted tones of the existing vegetation beyond.

The strong bands of planting extend away from the main house to provide one edge of the pool area. Opposite this planting, the shingled garden wall provides an equally defined architectural counterpart while shielding the view to the Arrival Court. These two defined edges channel the view along the long axis of the pool towards the expanse of surrounding woodland in one direction and towards an aperture in a shingled garden wall which connects the guesthouse with the main house.

In contrast to the openness of the pool area, the shade terrace on the other side of this aperture provides a welcome respite from the heat of the summer sun. Bands of bluestone and river stone extend under the forest canopy, defining a small seating area. Additional seating is provided by the south porch, which opens dramatically from beneath the main house, providing a space that is at once landscape and architecture.

Moving back through the aperture towards the front door, bands of native plantings along the architecture transition to the existing meadow, which has been supplemented with plantings of sweet fern, beach grass, and beach rose. This meadow envelops the north end of the house and provides a simple, yet striking contrast to the elevation of the architecture.

Project Resources

Landscape ArchitectKeith LeBlanc Landscape Architecture, Inc.

Keith LeBlanc, ASLA

Architect

Kelly Monnahan Design, Boston USA

General Contractor

Pratt Construction, Marstons Mills, MA USA

Landscape Contractor

R.P. Marzilli & Company, Medway, MA USA



MORE:Keith LeBlanc Landscape Architecture


最新发布

Greenwich Residence格林威治公寓居所/Stephen Stimson Associates Landscape Architects
Dune Side Residence纽约东汉普顿沙丘边住宅/Edmund Hollander Landscape Architects
Tables of Water住宅设计/Charles Anderson Landscape Architecture
House by the Creek住宅设计/MESA
美国科罗拉多州木溪花园 Woody Creek Garden/Design Workshop
索诺玛葡萄园豪宅Sonoma Vineyard Estate/MFLA Marta Fry Landscape Associates
纽约曼哈顿岛屋顶露台Manhattan Roof Terrace /Sawyer/Berson
德州高地公园Pump住宅Pump House, Highland Park/D.I.R.T. Studio&MESA