设计公司 项目类型 项目位置 项目范围

Half-Mile, Hand-Built Line: Berkshire Boardwalk/Reed Hilderbrand

HONOR AWARD

Half-Mile, Hand-Built Line: Berkshire Boardwalk

Stockbridge, MA

Reed Hilderbrand, Watertown, MA

Project Statement

The owners of this new 2,700 foot-long boardwalk describe the work as "a remarkable discovery" of a place that was previously unreachable and unknowable. Threading a narrow path through the edge of a 50-acre wetland adjacent to their home, a team of carpenters assembled the boardwalk completely by hand, in the water, without machines. The result has been deemed a successful habitat enhancement and an exemplary permitting precedent for the town. For the owners it is a lasting and unforgettable experience in all seasons.

Project Narrative

In the Wetland

“Beautifully composed. This extends the definition of the garden path. It took extensive collaboration to understand the eco-habitat to accomplish this project. The walk is revised to reduce shading above the water level to allow light for the habitat. It’s fabulous that someone wants to go into this area and embrace it. Bravo to the client to invest in something so tied to nature. ”—2010 Professional Awards Jury

精美的构筑,延伸了花园小径的定义。通过广泛的合作得以了解生态栖息地以完成项目。之所以修成人行浮桥是为了最少限度的遮挡栖息地的阳光。如此美妙,人们进入这里并融入这里。向支持这项自然事业的业主所致敬。--2011年专业奖评审委员会

这条2,700英尺长的木板人行道被业主描述为惊奇之旅,它让业主到达了以前不可达和不可知的地方。业主在他家旁边的50英亩面积的湿地边缘设置了这样的木板路,

完全由工人人工搭建。这已经成为了一个成功的栖息地介入案例。在这里的每个季节,都让人感到难以忘怀。

湿地 

业主聘请景观设计师协助他们更好的管理这片再生森林财产。业主知道自己能够享受到这片湿地的边缘,但他们终究无法深入中部。于是,景观设计师在林地管理、边缘修复和草地扩建的基础之上,与生物学家,承包商,物业经理等等各专业的人员进行了长达9个月的协助,实现了这条低技的,人工的,轻细介入自然生境的人行浮桥。

The landscape architect was hired to assist the owners in their efforts toward greater stewardship of their property—primarily in the regrowth forest that covers 70% of the land. Though the owners were acutely aware of the larger benefits of land drainage, storage, and habitat associated with the wet potions of their landholding, they could not imagine the experience of being in the middle of the marsh—it was completely inaccessible. As part of ongoing efforts in woodlot management, edge restoration, and meadow extension, the landscape architect proposed to extend a circuit trail along the upland edge and then out over the water. The design team engaged a nine-month long review process with conservation biologists, permit specialists, contractors, the property manager, and conservation commissioners to ensure adequate protection of the resource and mitigation of limited construction disturbance. The case for Conservation Commission approval hinged on careful evaluation of hydrologic and biotic characteristics of the site; the use of low-impact technologies in construction; and specific design characteristics devised to enhance wetland habitat.

Sustainable, Lyrical Beauty

Path alignments were studied in plan from air Images and then thoroughly tuned on site to navigate among trees and snags, woody thickets, beaver impoundments, significant perennial stream courses, and wildlife corridors. The project included removal of invasive species; more than 20% of cover in the immediate project area was selectively removed to favor increases in native species. Conservation commissioners and professional permitting reviewers examined the site during both dry-weather fall conditions and more active spring flows, surveying the entire stakeout in hip waders and formulating the basis for their Order of Conditions on site. Since completion, beneficial plant communities including speckled alder and silky dogwood have responded favorably, improving shade cover and food sources. A corresponding increase in wildlife has been observed.

Experience is dynamic and varied. The walk departs from the upland path at three connecting points and becomes a series of contrasts among intimate, closed-in woody thickets, emergent marsh grasslands, and larger areas of open running water. By gaining unencumbered views on two platforms in the open waters, one comprehends the larger geographic context of surrounding forest and the peaks of the Berkshire hills.

Gentle vertical rises in the walk surface up to 24 inches in height were devised to reduce shading over specific aquatic habitat areas. The builders hauled materials in by hand and on floats. They drove helical support piles into the subsoil with crowbars, containing debris with silt curtains and shovels. The scheme employed locally-milled hemlock planking (5,000 pieces) for the decking surface, chosen for its rustic, raised grain and ease of cutting in the field—there are many hundreds of radial cuts to accommodate the layout as it curves and bends around trees, snags, and thickets. Disturbance was limited to within feet or even inches of the walk. Emergent vegetation quickly recovered during the first season after completion.

Object Lessons

The project outcome demonstrates two notable achievements. First, in view of legislated wetlands protection, it remains an example of a participatory process that resulted in active stewardship of a wetland resource among professionals, conservation officials, owners, and contractors. Second, the project created a structure for nature observation and contemplation that is equally powerful in its intimacy as in its expansiveness and drama.

Project Resources

Lead Designer: Reed Hilderbrand 

Pricipal in Charge: Gary R. Hilderbrand, FASLA;

Project Manager: Gen Valentine, ASLA;

Project Designer: Ryan Wampler, ASLA

Civil, Environmental Engineering: Foresight Land Services

Wildlife Habitat Evaluation: Bayside Environmental Consultants

Structural Engineer: Richmond So Engineers

Contractor: Webster Ingersoll

Featured Products

Behlen Manufacturing Co.

Foundations/Anchor Stakes


MORE:Reed Hilderbrand

最新发布

Greenwich Residence格林威治公寓居所/Stephen Stimson Associates Landscape Architects
Dune Side Residence纽约东汉普顿沙丘边住宅/Edmund Hollander Landscape Architects
Tables of Water住宅设计/Charles Anderson Landscape Architecture
House by the Creek住宅设计/MESA
美国科罗拉多州木溪花园 Woody Creek Garden/Design Workshop
索诺玛葡萄园豪宅Sonoma Vineyard Estate/MFLA Marta Fry Landscape Associates
纽约曼哈顿岛屋顶露台Manhattan Roof Terrace /Sawyer/Berson
德州高地公园Pump住宅Pump House, Highland Park/D.I.R.T. Studio&MESA