设计公司 项目类型 项目位置 项目范围

纽约曼哈顿卡内基山区住宅花园Carnegie Hill House/Nelson Byrd Woltz

“What a wonderful home for a family. It’s astonishing how much vegetation they packed in there, yet it doesn’t feel at all as if there is too much and there is still a lot of open space. 

The detailing and craftsmanship are exquisite, particularly the vertical wall where they managed to get things to grow and the teak 

screens. ”—2011 Professional Awards Jury

纽约,全球最大的城市。纽约市的Carnegie Hill区,也就是卡内基山区,位于麦哈顿的上城东侧,南起86街,北至110街,东起Lexington大道,西至中央公园。这里优雅,迷人,古典又现代,拥有诸多戏院。建筑多为联体别墅,深处繁华之中却又远离喧嚣,加上比邻中央公园,真的算得上是纽约一块独特的区域。这次介绍的项目便位于这个区域之中,且离中央公园只有两个小街道。

“多么美丽的家园。植被茂密,却又恰到好处。繁密之间仍有大片开放空间。体现了精湛的细节和工艺,尤其是生长着超多植物的柚木墙。”--2011年专业设计奖项评委会 

项目简介

这个房子有四个花园,这里是全家人的避难所,年轻的父母希望自己的孩子在这里学到关于昆虫和鸟类的知识。巢,是这里的比喻。这里能感受四季,认识各种物种并了解他们。是城市环境中的原生植物绿洲,让人身临其境的体验关于自然的一切:水,动物栖息地,植物。那些细节:花盆,道路,家具都无一不协调统一。

项目介绍

住宅以“巢”为主题。这里主要为了业主育儿有一个优美的环境,同时让孩子认识黑头山雀,流莺等等各种鸟类。虽然位于城市人口密集区域,但是通过一系列亲密尺度的梯台营造了舒适的空间,空间中也对材料,植物,尺度,细节进行了整体考虑。这片区域也是室内和城市空间的宝藏。底层的平台位于荫凉下,中层的儿童“学习”平台也拥有遮荫,顶层相连的两个平台则暴露在烈日和狂风中,植物丰富的季相反映着四季变迁并充当天然的空调庇护这住宅这里的人们。

一楼的院子房子主要起居空间的延伸,这里满是葱郁的绿色。植物的阴影落在地面上,墙面上趴着常春藤。一排银杏树将空间分成两个部分,加深了景深。铺装轻轻深入尽头,停在循环式壁泉前。旁边是超大的刺槐木支撑的编织一直,就像一个鸟巢一样,坐拥在苍翠的鸵鸟蕨和夫人蕨灯蕨类植物当中。这些植物在施工前就有了,施工时被转移,施工完成后在重新栽植回现场。  

给孩子们的平台是一个亲密的,可以安全的发挥创意的花园。柚木条的垂直墙遮蔽附近住宅视线,同时固定在上面的大黑板与其它固定在墙上的植物形成有趣的对比。这里的常绿多年生植物让空间充满活力。铁护栏让孩子可以安全的看到地面的活动。

最上层的花园,围着柚木制成的保护栏,这也是屋顶花园的形象工程之一。有些柚木条稍微向内凹陷,这些不同造型的柚木条形成迷人的光影,最上面的屋顶花园有两层,通过一个节点优美的楼梯相连,楼梯扶手是柚木的,用钢缆做保护线,踏步则是青石板。柚木保护栏有着滑动面板,打开之后可以看见附近教堂的尖顶,这使得屋顶花园的空间感瞬间改变。夏日请曾,闭合的柚木栏板为花园带着遮阴。沿露台北侧设置了绿色的植物屏障。

从稍低一层的屋顶花园上到上一层,就会越过柚木栏板看见露台和整个城市空间连在一起,就像接壤般,屋顶花园的青石板通往教堂的石屋顶。墙上的多层次种植让空间更为丰富,西侧的桦树挡住西晒,喜阳的草甸草生机勃勃。繁茂的自然子午与精致的柚木围栏形成鲜明对比,这是中央公园附近一个有着丰富感官体验的花园。

HONOR AWARD

Carnegie Hill House

New York City

Nelson Byrd Woltz Landscape Architects, Charlottesville, VA

Project Statement

Four gardens created in a constricted urban context provide a sanctuary to parents raising their children, pollinators and birds raising their young. This analogy to the ‘nest’ provides an immersive learning experience in predominantly native plants connecting the owner to four seasons and an awareness of other species and their needs in an urban environment: water, habitat, and forage. Details in planters, paving, and furnishings draw inspiration from woven assemblage to reinforce this analogy of stewardship.

Project Narrative

Carnegie Hill House is a contemporary Manhattan townhouse re-imagined as a nest: a respite for the owners raising young children and a habitat for migratory songbirds—the house wren, the black-capped chickadee, the prothonotary warbler—seeking sustenance and refuge in the urban environment.

The resulting project is a slice of woodland within a dense urban grid, achieved through a series of intimate outdoor terraced living spaces unified by material, planting, scale and detail. The design builds on the assets of the existing confined terraces by defining occupiable spaces that expand the domestic realm through interior-exterior material and spatial reciprocity. The identities of the outdoor spaces are informed by their sectional relationship to the townhouse and to the urban environment. The planting plan reflects a range of microclimates, from a shaded ground floor terrace, a sheltered children’s ‘teaching’ terrace on the middle floor, and two adjoining terraces on the top floors that are exposed to harsh sunlight and wind. The annual life cycles of the plants create a dynamic environment year-round, and introduce seasonally conditioned places of play and repose for both child and adult.  Located two blocks from Central Park, the terraced gardens at Carnegie Hill House echo the ecological territory of the park and become a node within the urban ecological network of New York City.

The ground floor terrace is a lush, five-sided green cube that admits light from above and creates a rich and serene extension of the house’s primary living space. Plants indigenous to the woodland understory thrive in the shaded garden floor, while boston ivy climbs up the garden walls and envelopes the space. A line of sentry Gingko trees creates a screen between inside and out, which adds spatial depth, and frames a two-part composition as viewed from inside the house. On one side of the garden diptych, orthogonal pavers carry the interior paving material into the garden and lead to a re-circulating marble fountain that celebrates sound and movement and enhances the immersive experience of the garden while simultaneously providing water for birds and insects. On the other side, a literal nest is created for the family: black locust sleepers lead to an oversized woven chair that sits low to the ground, surrounded by verdant leucothoe, ostrich ferns, and lady ferns—plants that were discovered on-site during an initial site visit, stored during construction, and replanted.

The children’s terrace is an intimate nook for safe, creative play, providing prospect and refuge. A teak slat screen provides privacy for the adjacent residence, and clutches a large slate chalkboard that presents an opportunity for whimsical interaction with natural material. Teak planters opposite the screen reflect its textural grain and enclose the space. A planting of evergreens and perennials creates a dynamic composition and serves as the children’s first garden. A visually porous iron guard rail at the outermost edge of the terrace allows the children to safely observe activity in the ground floor garden below, and gives a bird’s vantage point from the canopy of the Ginkgo trees.   

The upper garden terraces are perched atop the townhouse. Forestry Stewardship Council Certified teak screening is the primary strategy for both defining space and managing the relationship between these garden terraces and their urban surroundings. The design of the teak screens—the result of a close collaboration between the designer and the craftsman—takes figurative cues from the function and qualities of birds’ nests. Careful stacking and spacing of teak slats and the subtle and intermittent articulation in the face of the teak imitate the woven quality of a bird’s nest and create interplay of light and shadow. Whenever possible throughout the project, existing materials were refreshed and reused. A floating staircase provides passage between the upper terraces. The existing steel stringers were preserved and given new life with the addition of a teak handrail, stainless steel cables, and bluestone treads.

On the roof terraces, the teak screen walls choreograph the experiential relationship between a calm domestic environment and its dense and active urban surroundings. Along the east wall of the 6th floor terrace, a sliding panel opens to frame the adjacent church spire in a striking compression of space and scale. On sunny summer mornings, the sliding panel closes to provide much-needed shade. The screen wall along the north side of this terrace thickens to embrace a green wall, editing out the buildings beyond and defining a private enclosure scaled to the terrace. Rather than conceived of as an ecological panacea, the greenwall is both artwork and an opportunity for research. The designer and contractor engaged in a trial and error period to determine how best to establish the greenwall plants; much like a framed painting, Athyrium, Gualtheria, and Iberis create compositional unity. At the base of the greenwall is a sandbox: another nest within which children play. Because the greenwall is located above the children’s sandbox, special care was taken to choose non-toxic plants, in addition to edibles such as basil, rosemary, sage and thyme, and strawberries.

The teak screens continue along the roof terrace and bind the entire space, opening the views to the visually active surroundings. The church spire reappears here: the upper terrace is oriented towards the church, using it as a foreground of a larger, borrowed, urban landscape. This surrounding context is pulled into the terrace through bluestone paving scaled and oriented to mimic the slate roof pattern of the church roof. The teak screen walls from the floor below morph into planters, and are extruded from the wall plane to create multiple levels of immersive planting. River birch trees provide screening and afternoon shade along the terrace’s western edge, and sun-loving meadow grasses and perennials work together to visually filter the urban context and reinforce a sense of enclosure. The contrast between the lush planting and refined teak nest enriches the sensory experience and the plantings provide a horticultural echo of the planting of nearby Central Park.

Project Resources

Design Team: Nelson Byrd Woltz Landscape 

Principal in Charge : Thomas Woltz, ASLA, RLA;

Senior Project Manager: Dorothy Bothwell;

Staff Designer: Jennifer Brooks, ASLA

Contractor:  Plant Specialist

Project Manager: Paul Harness

Carpenter: Ivory Build

Principal: Anthony Visco 

Structural Engineer: Gilsanz Murray Steficek

Project Manager: Jeff Stratton

Featured Products

B&B Italia

Canasta Circular Sofa by Patricia Urquiola

Ivory Build

Carpenter/contractor for teak screen walls

Halka Nurseries Inc.

Ginkgo trees

Plant Specialists

Landscape Contractor

Sutherland

Poolside Slipper Chairs and Sofa 

Y Lighting

Roof terrace outdoor floor lamps "Harry Garden Floor Lamp"


MORE: Nelson Byrd Woltz Landscape Architects

最新发布

Greenwich Residence格林威治公寓居所/Stephen Stimson Associates Landscape Architects
Dune Side Residence纽约东汉普顿沙丘边住宅/Edmund Hollander Landscape Architects
Tables of Water住宅设计/Charles Anderson Landscape Architecture
House by the Creek住宅设计/MESA
美国科罗拉多州木溪花园 Woody Creek Garden/Design Workshop
索诺玛葡萄园豪宅Sonoma Vineyard Estate/MFLA Marta Fry Landscape Associates
纽约曼哈顿岛屋顶露台Manhattan Roof Terrace /Sawyer/Berson
德州高地公园Pump住宅Pump House, Highland Park/D.I.R.T. Studio&MESA