设计公司 项目类型 项目位置 项目范围

旧采石场改造Reordering Old Quarry/Reed Hilderbrand

HONOR AWARD

Reordering Old Quarry

Guilford, CT

Reed Hilderbrand LLC, Watertown, MA

Project Statement

In this 1950s subdivision, most homeowners have buried the site’s history as a working quarry under a layer of suburban lawn. By contrast, this project celebrates the found coastal conditions, refining, editing, and rearranging the remnant tailings and embracing the rough character of the emergent woodland. Targeted and modest interventions enhance the dynamic quality of the groundplane and accentuate the effect of subtle variations in elevation on this coastal site.

Project Narrative

“Thought-provoking. The reference to the past is very subtle and that kind of expression is pretty amazing. ”—2012 Professional Awards Jury

这片区域曾经是一个采石场,地表被茂盛的草坪覆盖。整个项目表达了对沿海风光的无限赞美,对环境的各方面进行重新诠释和定义,充分利用采石场的残留结构,凸显出这里独特的粗犷气氛,使人们能更全面地对这片区域进行利用。工程强化了整个区域的动态品质,突出了沿海地势的蜿蜒和层次感。

In an apparent gesture that the rough-hewn quarry landscape — part ruin, part natural system — was something to be viewed from above but not fully occupied, the sculptor-turned-architect Tony Smith set this jewel of a house on steel columns. By 2006 when a new owner bought the house, decades of benign neglect had made the site physically and visually impenetrable under dense thickets of poison ivy and invasive exotics.

The new owner, an architect, sought to restore the deteriorating house and directed the landscape architect to shape a livable, modern, low-input landscape to complement the restored building and small addition. The landscape architect’s response was not a manicured suburban landscape, but one that celebrated the found conditions of the quarry, the coastal aspect, and the emergent nature of the vegetation; the goal was an occupiable ground for walking and exploring and a context strong enough to respond to the sculptural clarity of the building.

Inserting Orders

This tiny plot sits on a thin slice of broken rock occupying a narrow terrace between the Long Island Sound and a sheer granite escarpment leading to higher ground. The landscape approach weaves paths through a more highly differentiated series of bands — articulating a progression from seawall edge and open coastal plane to rocky quarry vestiges, emergent woodland, and bedrock face. A mix of turf grasses extends the plane of the architectural plinth into the landscape and accentuates the floating volume. Here two linear paths represent the most refined masonry and mark primary connections in the landscape. Extending the vocabulary of the quarry into the realm of the house, a vein of surficial stone increases the sense of separation between the existing building and the addition. Further inland the addition, which houses the private rooms of the house is enclosed within a renewed band of woodland.

This project primarily utilizes refuse stone found on site. To provide access through the rubble, the granite has been turned and worked just enough to create level, steady paths. The remnant borrow pit was cleared of invasives and some of its edges clarified to accentuate its depth. At the bottom of the pit, ledge is revealed and there are pockets of soil that support native grasses. During monthly high tides, water rises within the pit, muddying the distinction between solid and fluid. Further into the site, a tailings pile rises from the datum of the ground creating an almost xeric condition where only birch and aspen can gain purchase.

In areas with adequate soil volume, or where pockets of soil could be made within the rocky formations, new trees were planted as part of a woodland restoration. For each of the trees removed — mostly Norway Maples — a new diverse crop of trees well-adapted to this environment have been planted. On the groundplane, years of hand weeding and organic maintenance practices have conquered invasive exotics, allowing a vestigal seedbed of scrappy natives to take hold. In areas disturbed by construction, herbaceous and woody plants that remain low to the ground — ferns, bearberry, lowbush blueberry — were selected to emphasize the shape of the ground itself and to preserve an open view corridor through the site. Domesticated loamy soils imported by the previous owner for garden beds were removed, and sandy soils better suited to periodic inundation by tidal flux were substituted. A rainwater harvesting and reverse osmosis system provide controlled irrigation to manage the intense swings in soil moisture endemic to this condition.

Editing = Making

This landscape is the result of editing as much as making. A careful process of removals, especially of invasive exotics, shapes a fluid and continuous space of habitation below the canopy. In a site with little grade change, the simplification of the ground into a legible plane amplifies the drama and dynamism of the borrow pit and the tailings pile.

Over six years of iterative and targeted interventions, the landscape architect, contractor, and owner have collectively come to know the character and capabilities of the site and its materials. Much of the masonry detailing was developed on site with mason and landscape architect working together to find the right balance between roughness and refinement. The judicious reordering of the quarry tailings into a few legible pathways and places gives access to and heightens the experience of the rough remains. As a result, the homeowners have found a domestic retreat where the essential character of Old Quarry has been unearthed, not carpeted over.

Project Resources

Design & Construction Team

Contractor

Christensen Landscape Services LLC



MORE:Reed Hilderbrand

最新发布

Greenwich Residence格林威治公寓居所/Stephen Stimson Associates Landscape Architects
Dune Side Residence纽约东汉普顿沙丘边住宅/Edmund Hollander Landscape Architects
Tables of Water住宅设计/Charles Anderson Landscape Architecture
House by the Creek住宅设计/MESA
美国科罗拉多州木溪花园 Woody Creek Garden/Design Workshop
索诺玛葡萄园豪宅Sonoma Vineyard Estate/MFLA Marta Fry Landscape Associates
纽约曼哈顿岛屋顶露台Manhattan Roof Terrace /Sawyer/Berson
德州高地公园Pump住宅Pump House, Highland Park/D.I.R.T. Studio&MESA